Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Στην Μήλο!


 
Η Μήλος είναι ένα νησί που το αγαπάς. Πέραν της γεωφυσικής και γεωλογικής του ιδιαιτερότητας, χαρακτηρίζεται επίσης από την ευγένεια και το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο των κατοίκων του. Η συνεργασία μου με τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού και τις εξαιρετικές ομάδες των εκπαιδευτικών που τα στελεχώνουν, είναι μια διαρκής πηγή αισιοδοξίας και ανατροφοδότησης.

Την τελευταία βδομάδα, όλο αυτό το πλούσιο τοπίο, φυσικό και ανθρώπινο, το χάρηκε μαζί μας η Άβρα Αυδή, εκπαιδευτικός, ειδικευμένη στο Εκπαιδευτικό Δράμα (Drama in Education) και διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Με την συνδρομή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Μήλου, μπορέσαμε να  διοργανώσουμε, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης, επιμορφωτικές δράσεις που στόχευαν στην γνωριμία των εκπαιδευτικών με τις δυνατότητες αξιοποίησης δραματουργικών τεχνικών για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η όλη εμπειρία ήταν πολλαπλά πολύτιμη για όλους. Η κ. Αυδή απόλαυσε την Μήλο και χάρηκε τη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της, οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν ένα πραγματικά ζωντανό εργαστήριο, και μερικοί από τους Σχολικούς Συμβούλους του Ν. Αιγαίου χαρήκαμε τις δυνατότητες, τον ενθουσιασμό και την αξιαγάπητη παρέα που μπορεί να προσφέρει η καλοπροαίρετη συνεργασία.

Ένα εξαιρετικό τετραήμερο που έκλεισε με ένα τεράστιο φεγγάρι να ανατέλλει επιβλητικά πάνω από το – μονίμως γαλήνιο – λιμάνι του Αδάμαντα. 

Μαζί με την αγάπη μου και τις ευχαριστίες μου για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό,  δημοσιεύω τις φωτογραφίες από το εργαστήριο που συντόνισε η κ. Αυδή και στου οποίου τις δραστηριότητες, δυστυχώς,  η Σχολική Σύμβουλος δεν συμμετείχε, γιατί είχε αναλάβει τον ρόλο του φωτογράφου!

Για τό βιβλίο της κ. Αυδή: http://www.perizitito.gr/persons.php?personid=46595



 





 
 
 



 
 



 
 
 
 






 
 Και επειδή στα νησιά μας τίποτα δεν θεωρείται τελειωμένο δίχως κέρασμα: Οι μαθητές της Στ τάξης του Αδάμαντα, είχαν φτιάξει εξαιρετικά, αφράτα τσουρέκια!
Ενώ την ίδια μέρα προσπαθούσαν μαζί με τους δασκάλους τους να ολοκληρώσουν το βίντεο με θέμα τα πετρώματα της Μήλου, που είχαν φτιάξει για να συμμετάσχουν σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό.
Ευχόμαστε από καρδιάς επιτυχία σε όλα, τόση, όση και στα τσουρέκια τους!
Και φυσικά, καλή συνέχεια!
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα